Fysiotherpeut Pauline Baars

Pauline Baars
Fysiotherapeut in Wassenaar

  Pauline Baars
Hofcampweg 270
2241 KM Wassenaar

070-5141664

baars.p@hetnet.nl

Lid van KNGF/VVF

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

 
 

Wat is Meridiaan Chikung?

Meridiaan Chikung is een soort Chinese yoga of dynamische yoga. Bewegingen worden in een 'flow' gedaan. Het geeft meer vitaliteit en beweeglijkheid aan het lichaam. Door deze bewegingskunst te oefenen krijg je meer inzicht (ga je meer voelen) over allerlei energiestromingen binnenin je lichaam. De zachte rekkingen halen blokkades en zelfs toxines weg uit je lichaam.

Meridiaan Chikung oefening door Pauline Baars Doordat de bewegingsvorm verbonden is met de elementen,organen en meridianen kom je terug in je oorspronkelijke bewustzijnsstaat. Je ware aard of natuur. Zo werken de oefeningen dus ook door op je emotionele en mentale staat. De oefeningen zitten vol creativiteit en elegantie. Alle spieren, pezen, botten, kortom alle lichaamsstructuren worden in beweging gezet.


Bewegingsleer

Meridiaan Chikung oefening 2 door Pauline Baars Meridiaan Chikung is een bewegingsleer die gebaseerd is op Chinese kennis van meridianen in het lichaam. Meridianen zijn energie banen die lichamelijk en geestelijke functies verbinden en voeden. Dezelfde banen worden bij de acupuncturist geprikt. Meridiaan Chikung bestaat uit een serie bewegingen die de energie stroom en trilling van meridianen opent en versterkt. Het zijn dynamische oefeningen waarbij in het hele lichaam de 12 meridianen worden geopend en gerekt.

Vijf elementen

De bewegingen starten telkens vanuit een van de vijf Chinese elementen (water, aarde, vuur, hout of metaal) of een orgaan als begin- of eind punt van de meridiaan.

Voor wie?

  • Voor iedereen die meer bewustzijn in het lichaam wil opbouwen.
  • Voor degene die meer interne kracht willen opbouwen.
  • Voor mensen die meer over meridianen, organen en elementen willen weten.
  • Voor iedereen die meer vitaliteit en levensvreugde is het resultaat.

Lessen volgen

Er starten regelmatig nieuwe cursussen Meridiaan Chikung. Wanneer je lessen wilt volgen in de praktijk in Wassenaar, dan kun je contact opnemen met Pauline Baars. Via e-mail: baars.p@hetnet.nl of telefonisch: 070-5141664.