Fysiotherpeut Pauline Baars

Pauline Baars
Fysiotherapeut in Wassenaar

   
  Pauline Baars
Hofcampweg 270
2241 KM Wassenaar

070-5141664

baars.p@hetnet.nl

Lid van KNGF/VVF

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Pauline Baars PlusPraktijk
 
 

Fysiotherapeut in Wassenaar

Fysiotherapie in Wassenaar bij Pauline BaarsIk ben fysiotherapeut met mijn eigen praktijk in Wassenaar. Fysiotherapie is er voor alle aandoeningen omtrent het bewegingsapparaat (bewegende delen van het menselijk lichaam). Als fysiotherapeut heb ik veel kennis over botten, spieren, fysiologie en ziekteleer. Wie met klachten bij me komt, wordt onderzocht op basis van de klachten. Uit het onderzoek komen er een aantal mogelijke oorzaken die de lichaamsklachten verklaren. Ik probeer dit altijd duidelijk uit te leggen en vervolgens stellen we samen een behandelplan op wat we vervolgens in fysio sessies gaan uitvoeren.

Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. De daaraan gekoppelde beperkingen kunnen geoptimaliseerd, hersteld of verbeterd worden.

Fysiotherapie moet effect hebben, of duidelijkheid aan de klacht geven, eigenlijk al na de eerste behandeling. Heeft het totaal geen effect dan wordt degene doorverwezen naar de arts, een andere collega of specialist.

Oedeemfysiotherapeut

Sinds mei 2019 ben ik ook gecertificeerd oedeemfysiotherapeut. Oedeemfysiotherapie is bedoeld voor patiƫnten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij de ziekte kanker, maar ook bloedvatproblemen en/of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Praktijk Pauline Baars

Fysiotherapie oefeningen samen doen met PaulineEr zijn over het algemeen twee basis fysiotherapie vormen: fysiotherapie met behulp van fitness (fysiofitness) en fysiotherapie met behulp massage, - en mobilisatietechnieken. Het verschil tussen deze twee behandelvormen is dat de ene behandeling een actieve oefenvorm is, en de andere een passieve therapievorm. Welke methode gebruikt wordt, is afhankelijk van de klachten.

Over het algemeen leert de ervaring dat het lichaam soms een 'opstootje' nodig heeft om fanatieker aan het herstel te werken. Frictie-technieken lenen zich daar heel goed voor. Daarna is het zaak om het lichaam te trainen waardoor het weer sterker wordt. Mijn fysiotherapie praktijk is gevestigd in Aerofit Healthclub in Wassenaar.

Meer informatie over de fysiotherapie-praktijk van Pauline Baars is te vinden op de website van Healthclub Areofit: www.aerofit.nl - pauline-baars.