Fysiotherpeut Pauline Baars

Pauline Baars
Fysiotherapeut in Wassenaar

  Pauline Baars
Hofcampweg 270
2241 KM Wassenaar

070-5141664

baars.p@hetnet.nl

Lid van KNGF/VVF

Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

 
 

Liefde voor het lichaam

Pauline Baars - Liefde voor het lichaam

Ik ben fysiotherapie gaan studeren nadat ik ontdekt had in de kibboets toen ik 18 was dat ik het leuk vond om met mijn handen iets te doen. Mensen kwamen naar mij toe en hadden pijn en vroegen of ik wat kon doen. Zonder ergens wat van te weten wisten mijn handen dat wel.

Dit verwonderde mij zeer. Hoe weten mijn handen nu gelijk de juiste plek te vinden en te weten wat er moet gebeuren? De studie fysiotherapie vond ik erg interessant, doch ik heb daar ook dingen in gemist. Wat is pijn nu precies? Hoe zit het met het verband tussen lichaam, geest en ziel? Wat of wie bepaalt het lichamelijke herstel?

Behalve spieren en botten zijn er ook vele energie systemen, zoals chakra's, meridianen en elementalen, velden die verbonden zijn met onbewuste overtuigingen en herinneringen. De Belgische opleiding 4-dimensional bodywork, nu bodywork en coaching van Dirk Oelibrandt heeft een deel vragen daarover opgelost.

Het lichaam heeft zichzelf gemaakt en behelst een intelligentie in zichzelf die vele malen intelligenter is dan onze kennis. Het menselijk lichaam is iets waar ik nooit over uitgestudeerd zal raken.

Pauline Baars