Dry needling

Dry needling in Wassenaar

Met dry needling wordt er met acupunctuur naalden in het weefsel in myofaciale verdikkingen geprikt. Door kleine naaldjes in spierknoopjes (triggerpoints) te zetten, spant de spier aan. Dit geeft een kortdurende krampreflex waarna de spier ontspant.

Wanneer dry needling toepassen?

Bij de volgende vormen van pijn is dry needling zinvol:

  • Stijve spieren en gewrichten
  • Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis)elleboog, onderarm en pols
  • Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren
  • Triggerpoints in spieren

Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.

Bij langdurige klachten behandelt de fysiotherapeut vaak meerdere spieren in uw arm of been en ook de spieren langs de wervelkolom.

Is dry-needling pijnlijk?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich
meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur.

Maak een afspraak voor Dry Needling