Medische Fitness

Medische Fitness in Wassenaar

Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zo is opgebouwd dat je ondanks de beperkingen toch kunt sporten. Je kunt medische fitness ook zien als aanvulling op revalidatie na een blessure.

Ondanks pijnklachten en functiebeperkingen is het toch heel gezond om te trainen. Door medische fitness te doen weet je zeker dat je op het juiste niveau traint. Onder begeleiding van de fysiotherapeut wordt er nauwkeurig gemeten wat de juiste belasting is. Er wordt gekeken welke oefeningen het beste zijn zonder risico op beschadiging of overbelasting.

Waarom medische fitness?

Medische fitness is bestemd voor mensen die graag een stevig spierkorset en conditie willen opbouwer maar dit niet zonder medische begeleiding kunnen.

Het kunnen ouderen zijn die hart- of longfunctie stoornissen hebben, mensen die in het verleden aan het bewegingsapparaat door medici zijn behandeld.

Er wordt een individueel afgestemd behandelplan gemaakt.

Echografie

Sinds begin 2020 beschik ik over een eigen echo machine. Met dit echoapparaat is het mogelijk om een echo te maken van geblesseerde of geïrriteerde lichaamsdelen, zodat we een goed beeld krijgen van de blessure.

Benieuwd naar medische fitness mogelijkheden