Fysiotherapie Wassenaar

Fysiotherapeut in Wassenaar

Ik ben fysiotherapeut met mijn eigen praktijk in Wassenaar. Fysiotherapie is er voor alle aandoeningen omtrent het bewegingsapparaat (bewegende delen van het menselijk lichaam). Als fysiotherapeut heb ik veel kennis over botten, spieren, fysiologie en ziekteleer. Wie met klachten bij me komt, wordt onderzocht op basis van de klachten. Uit het onderzoek komen er een aantal mogelijke oorzaken die de lichaamsklachten verklaren. Ik probeer dit altijd duidelijk uit te leggen en vervolgens stellen we samen een behandelplan op wat we vervolgens in fysio sessies gaan uitvoeren.

Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. De daaraan gekoppelde beperkingen kunnen geoptimaliseerd, hersteld of verbeterd worden.

Waarom fysiotherapie?

Een fysiotherapeut onderscheidt zich van andere begeleiders door de medische kennis over belasting en belastbaarheid van spieren en gewrichten.

Wanneer er storingen ontstaan aan het bewegingsapparaat is een fysiotherapeut de deskundige om raad te vragen.

Vormen van fysiotherapie

Er zijn over het algemeen twee basis fysiotherapie vormen: fysiotherapie met behulp van fitness (fysiofitness) en fysiotherapie met behulp massage, – en mobilisatietechnieken. Het verschil tussen deze twee behandelvormen is dat de ene behandeling een actieve oefenvorm is, en de andere een passieve therapievorm. Welke methode gebruikt wordt, is afhankelijk van de klachten. Over het algemeen leert de ervaring dat het lichaam soms een ‘opstootje’ nodig heeft om fanatieker aan het herstel te werken. Frictie-en release technieken lenen zich daar heel goed voor. Daarna is het zaak om het lichaam te trainen waardoor het weer sterker wordt. Mijn fysiotherapie praktijk is gevestigd in Aerofit Healthclub in Wassenaar. Meer informatie over de fysiotherapie-praktijk van Pauline Baars is te vinden op de website van Healthclub Aerofit.

Oedeem-fysiotherapeut

Sinds mei 2019 ben ik ook gecertificeerd oedeemfysiotherapeut. Oedeemfysiotherapie is bedoeld voor patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem komt onder meer voor bij de ziekte kanker, maar ook bloedvatproblemen en/of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval.

Waarmee kan ik je helpen?